The Light Box – Phase 3

Client: Workspace Group
Location: Chiswick, London, W4
Size: 13,500 sqft
Value: £1,000,000
Contractor: Evergreen Building Ltd

Having carried out several phases of development at The Light Box, Frost were asked to refurbish one of the last remaining spaces. Originally a Bush radio factory, the space at the north end has recently been operating as a snooker club.

We created office units to the perimeter surrounding a flexible break-out area with soft seating and tables for informal working, as part of the Club Workspace membership.  A new toilet & shower core with tea point services the space.

The brief was to create an intimate atmosphere with low lighting and finishes that reflect the industrial nature of the building.  A raised seating area, using Morgan Furniture, provides separate booths which can be used as work space, meetings or for break-out.  A large wall mounted TV with AV and IT capability facilitates events and presentations.  The finishes palette includes sand-blasted brick, exposed galvanised services and distressed timber cladding.  The lighting design provides varying effects with large wire frame fittings, industrial pendants and LED accent lighting.  The tea point servery has been painted pink and then clad in black timber battens, giving an ever-changing glimpse of colour as you move around the space.  A playful approach has also been taken with the graphics for both the toilet signage and meeting room imagery.

Images by Jocelyn Low

< back to projects