Artist’s House

Client: Private Residential
Location: Wimbledon, London, SW19
Value: £500,000
Contractor: PRS Builders

This scheme comprised a complete redevelopment of the house, including loft conversion, ground floor and basement extensions, and a new garden studio.

The husband and wife clients are both talented artists, one a practicing ceramicist and the other passionate about woodwork. The brief therefore needed to provide studio space for both to work independently. A workshop was created in the basement with light from a walk-on rooflight in the patio. A separate studio was created in the garden ensuring a close relationship with the outside.

Sustainability is important to both and this dedication was borne out in various features such as geothermal heating, biodiverse green roofs, rainwater harvesting, enhanced thermal performance and electric car charging.

Clean detailing with a palette of natural materials completes this sophisticated, carefully considered and responsible project.

Images by Jocelyn Low

< back to projects