Arthur Road

Client: Private Residential
Location: Wimbledon, London, SW19
Value: £180,000

Arthur Road is located in the Wimbledon North Conservation Area. This new annexe building replaced a dilapidated garage building and required a solution with minimal impact. The new building followed the footprint of the old garage and introduced a lower ground level reflecting the change in level across the site and giving access to the garden.

The building is modern in appearance and uses a mix of materials to sit within its surroundings. The white render to the lower ground at the rear affirms the building’s link to the main house. The use of timber cladding softens the impact and a brick party wall responds to the neighbouring property.  Details such as a corner window, cantilevered structure and copper trims firmly place the annexe as a contemporary addition to the site.

Images by Jocelyn Low

< back to projects