Client: Private Residential
Location: Esher, Surrey, KT10
Value: Undisclosed
Contractor: PRS Builders

We were delighted to have the opportunity to work on this beautiful family home in Esher. The client sought to enhance the property with extensions to the front and rear, creating space for a new master bedroom, play room, and expand the existing sitting and dining area to lead directly into the beautiful garden & patio.

The front extension provided the opportunity to create a truly stunning entrance. The double height, gabled glass leads to the entrance hall & gallery landing on the first floor.

At the rear, the new open plan kitchen and living area is enhanced by a rooflight and full height sliding doors, providing extensive amounts of natural light. The glazing blurs the lines between the internal & external spaces and provides a natural flow between them.

Sustainable design was a priority for the client. The painted timber cladding and new timber stairs were sourced responsibly and enhance the thermal credentials of the house. The design also features solar panels and an electric car charging point.